Masterclass

Masterclass Workshop Fine Art Kinderportretten

WELKOM IN MIJN WERELD VAN LICHT EN SCHADUW,
VAN KLEUR EN COMPOSITIE
1 of 2 daagse Masterclass/
1 daagse Privé Masterclass

Fine Art Kinderportretten Masterclass

Masterclass Workshop data Fine Art Kinderportretten bij Bernadette Boon

VOOR WIE

De Masterclass is voor fotografen die de wereld van Fine Art portret fotografie willen gaan ontdekken.
Deze Masterclass is speciaal voor mensen die meer uit een (minimale) studio setting willen halen zonder heel grote investeringen en die ook willen leren hoe je een kind kunt aansturen om uiteindelijk de ware ik van het kind vast te leggen.
Ik laat je de opzet van mijn studiolicht zien, hoe je dit in kleine ruimtes kunt gebruiken (zelf werk ik vanuit mijn 1 auto garage studio en weet dus als geen ander hoe je in kleine ruimtes maximaal resultaat kunt behalen), maar vertel ook waar je rekening mee moet houden in een grote (studio) ruimte.
Ik laat zien waar ik op let tijdens een shoot en ik laat je ook mijn workflow zien om tot een mooi eindresultaat te komen.
Het doel is dat je meer inzicht hebt in het licht, maar ook in het totale plaatje van styling en het aansturen van een model. En natuurlijk ook de eindbewerking waardoor je de foto nog meer naar jouw idee vorm kunt geven.

TIPS & TRICKS OP PAPIER

Je ontvangt tijdens de Masterclass de tips & tricks op papier, zodat je deze rustig thuis kunt nalezen en op die manier hoef je helemaal niets van de Masterclass te missen. 
Uiteraard kunnen persoonlijke aanvullingen op deze informatie van grote waarde zijn, daarom wordt deze informatie aan het begin van de dag uitgereikt.

OPBOUW VAN DE MASTERCLASS 2 daagse

DAG 1 – Licht en Model (en tips hoe je zelf een achtergrond kunt maken)

De eerste dag van de Masterclass zal het licht worden behandeld en ga je zelf fotograferen. Hoe plaatsen we het licht, welke lichtvormers (softbox enz) gebruik je, wat heeft het voor effect, welke mogelijkheden heb je in een kleine ruimte. Hoe kan je juist gebruik maken van die kleine ruimte. 
Zelf werk ik vanuit mijn 1 auto garage aan huis en weet dus als geen ander hoe met een kleine ruimte om te gaan.
Dan gaan we na de lunch met het model aan de slag. 
Er kan ter plekke worden gekozen uit mijn hele “shoot garderobe” zolang het model die past. Je zult ook zien dat ik veel van die kleding zelf maak met “one size fits many” in het hoofd en ook zal ik mijn eenvoudige versie van “de knot op het hoofd” laten zien. Aan het einde van deze 1ste dag ga je in ieder geval met mooie platen in RAW naar huis.

DAG 2 – Bewerking

Dag 2 kan de fotocamera thuis blijven maar neem je de laptop met daarop Photoshop/Lightroom/Bridge geïnstalleerd mee en natuurlijk de beelden die je de dag ervoor hebt geschoten. 
Dan komt de bewerking aan orde. Hier wordt een hele dag voor uitgetrokken omdat het wel heel veel informatie is die je gaat ontvangen. Mijn ervaring is dat het laten bezinken van deze informatie gewoon meer tijd vraagt.
Tijdens deze dag leer ik je mijn manier van bewerken, zowel de huid (en mijn hack van het bewerken van de huid, waardoor je in korte tijd een mooi resultaat krijgt zoals je op mijn foto’s ziet), maar ook het totaal beeld voor wat betreft Dodge en Burn om een mooie glans op de huid te krijgen. En natuurlijk het vervangen of toevoegen van een achtergrond.

OPBOUW VAN DE MASTERCLASS 1 daagse extended

Ochtend – Licht en Model (en tips hoe je zelf een achtergrond kunt maken)
In de ochtend behandelen we de theorie en het licht. Hoe plaatsen we het licht, welke lichtvormers (softbox enz) gebruik je, wat heeft het voor effect, welke mogelijkheden heb je in een kleine ruimte. Hoe kan je juist gebruik maken van die kleine ruimte. 
Zelf werk ik vanuit mijn 1 auto garage aan huis en weet dus als geen ander hoe met een kleine ruimte om te gaan. 
In de loop van de ochtend gaan we zelf met een model aan de slag.
Er kan ter plekke worden gekozen uit mijn hele “shoot garderobe” zolang het model die past. Je zult ook zien dat ik veel van die kleding zelf maak met “one size fits many” in het hoofd en ook zal ik mijn eenvoudige versie van “de knot op het hoofd” laten zien.
Daarna laat ik je mijn workflow zien en kan je zelf met een door jou gemaakte foto de handelingen mee doen, zowel de huid (en mijn hack van het bewerken van de huid, waardoor je in korte tijd een mooi resultaat krijgt zoals je op mijn foto’s ziet), maar ook het totaal beeld voor wat betreft Dodge en Burn om een mooie glans op de huid te krijgen. En natuurlijk het vervangen of toevoegen van een achtergrond.

KLEINE GROEP VOOR PERSOONLIJKE AANDACHT

Omdat ik graag de mensen persoonlijke aandacht geef werk ik met kleine groepen. Minimaal 4, maximaal 6 deelnemers per Masterclass/Workshop.

MODEL(len)

Door Bernadette Boon Fotografie wordt minimaal 1 model voor de Masterclass/Workshop geregeld (bij 4 deelnemers). Bij 6 deelnemers zullen 2 modellen aanwezig zijn en ook 2 shoot locaties worden ingericht zodat we ook ter  plekke de theorie in de praktijk kunnen brengen. De modellen ontvangen ook graag jouw mooiste foto’s. De contact gegevens van de modellen zullen tijdens de Masterclass bekend worden gemaakt.

PORTFOLIO

Natuurlijk ga je met een aantal mooie platen voor je portfolio naar huis.

VEREISTE VOORKENNIS

Er wordt verondersteld dat je zelf je camera op manuele stand kunt instellen.
Er wordt gewerkt met de camera raw convertor van Photoshop en Lightroom. Een groot deel van de bewerking kan in Lightroom worden gedaan, maar zelf werk ik altijd vanuit Bridge met Photoshop.
Basiskennis van Photoshop (of Lightroom) en de Raw convertor is vereist. Mocht je hier nog helemaal niet mee bekend zijn dan bijgaande een link naar de basics van Photoshop op de website van Adobe. https://helpx.adobe.com/nl/photoshop/how-to/ps-basics-fundamentals.html
Voor het stuk bewerking dien je zelf een laptop mee te nemen waarop Photoshop/Lightroom is geïnstalleerd.

INVESTERING

De kosten van deze 2 daagse Masterclass is € 499,- per persoon.
De kosten van de 1 daagse extended Masterclass € 379,- per persoon. Minimum aantal deelnemers 4, maximum aantal deelnemers 6.

PRIVE MASTERCLASS

Een Privé masterclass kan volledig op maak worden gemaakt. Dus echt helemaal gericht op jouw vragen. De duur van de Privé Masterclass bedraagt 1 volledige dag.
Deze Masterclass is zowel bij mij in de studio aan huis te volgen, maar kan ook op locatie bij jou in de studio worden gegeven. Uiteraard geldt voor het op locatie komen wel een meerprijs maar je weet wel zeker dat je het licht in jouw situatie goed kunt plaatsen.
De prijs van de privé Masterclass bedraagt € 750,-. Je kunt me die dag echt alles vragen en ik zal ook eerlijk antwoord geven omdat ik van mening ben dat als je als je kennis verkoopt niets moet achterhouden.
Uiteraard wordt er weer met een model gewerkt.
Bij een privé Masterclass op locatie ga ik er vanuit dat je zelf het model verzorgt. Uiteraard kan ik dan wel een deel van mijn shoot garderobe meenemen. Maar dat is afhankelijk van de kledingmaat van het model.